Blogs

Terug naar overzicht

Retinol: wondermiddel in anti-aging of fabeltje?

portrait-beautiful-woman-with-clear-skin-using-face-serum.jpg

De strijd tegen rimpeltjes

Het is geen geheim dat we, naarmate we ouder worden, vroeg of laat te maken krijgen met de nodige ouderdomsverschijnselen in ons uiterlijk. Onze natuurlijk celvernieuwing en collageenproductie lopen immers vertraging op, wat resulteert in fijne lijntjes, pigmentvlekjes, rimpeltjes, … bijna altijd onwelkome gasten op onze huid. En dus trachten we deze zo lang mogelijk te voorkomen en indien nodig terug te dringen: een taakje waar Retinol in zou uitblinken.

Maar wat is Retinol? Retinol is een retinoïde, wat in mensentaal betekent dat het om een vorm van Vitamine A gaat. De superpower van Retinol is dat het ingrediënt zowel je celvernieuwing als je collageenproductie weer versnelt, wat je huid zijn veerkracht en elasticiteit teruggeeft. Het is dus zeker en vast bewezen dat Retinol wonderen doet voor je huidstructuur, rimpels doet afnemen en huidverjongend werkt. Daar kan je alvast van op aan!

Kan ik retinol gebruiken?

Er is echter een maar – want niet alle producten met retinol zijn noodzakelijk geschikt voor ieders huidtype. Het ingrediënt kan, wanneer je huidverzorging gebruikt die niet op jouw persoonlijke noden is afgestemd , immers heel wat irritatie veroorzaken. Dat scenario vermijden we liever, en daarom is The Face Clinic er voor jou: wij geven je advies over welk product jouw huid nodig heeft!

Wil jij net zoals vele anderen zorgeloos de voordelen van Retinol genieten en de tijd zichtbaar terugdraaien voor je huid? Dan kun je bij ons terecht voor professioneel advies op maat en/of een deugddoende huidbehandeling, zodat je zeker het Retinol-product gebruikt dat je huid tolereert en dat voor jou werkt. Contacteer ons dus gerust voor een vrijblijvende afspraak.

dropper-bottle-with-transparent-natural-gel-oil-serum-face-standing-white-stairs.jpg

Wij adviseren je over welk product met Retinol jouw huid nodig heeft. Graag onze producten met Retinol alvast rustig bekijken? Bezoek dan zeker onze webshop!

Contacteer ons

dr@thefaceclinic.be
+32 11 82 61 70
Stationsstraat 295
3920 Lommel