Blogs

Terug naar overzicht

Hoe wij je huid na de zomer in zijn gezonde staat herstellen

summer-sun-happy-smiles-sun-kissed-woman-relaxing-beach-bikini.jpg

Een bruin kleurtje ziet er prachtig uit in de zomermaanden en doet ons er levendig, gezond en aantrekkelijk uitzien. Wanneer de zomerzon het echter definitief voor bekeken houdt en we het najaar ingaan, merken we vaak dat onze huid plots een grauwe teint heeft. Hoe dat precies komt? Doordat de zon je huid verdikt!

Ja hoor, je leest het goed. Dat zit namelijk zo: de zon, airconditioning en reizen kunnen de kwaliteit van je bovenste huidlaag danig beschadigen. Dode huidcellen stapelen zich ten gevolge op, wat een uitgebluste en doffe uitstraling aan je huid geeft. En dat willen we natuurlijk vermijden!

Pigmentatieproblemen weer onder controle

Na de zomer ontvangen we bij The Face Clinic dan ook telkens veel cliënten in onze praktijk, met diverse pigmentatieproblemen. Dit kunnen zonnevlekjes zijn, maar ook een uitgebreide vorm zoals een melasma. Gelukkig hoef je je niet al te veel zorgen te maken, want met de juiste producten en behandelingen krijgen wij het pigment zeker weer onder controle!

In een eerste stap scrubben we je huid met een exfoliërend product, om dode huidcellen efficiënt te verwijderen zonder de huid verder te beschadigen. Hiervoor gebruiken we steevast de Dual Action Scrub en de Exfoliation Accelerator van ZO Skin Health. Voor een optimaal effect volgen we op met een speciale gezichtsbehandeling, zoals de HydraFacial.

Dode huidcellen verwijderen

Echter is één keer scrubben, jammer maar helaas, doorgaans onvoldoende om dit resultaat te behouden. Daarom raden we je aan om met regelmaat je huid te scrubben, zodat ook de dode huidcellen die zich doorheen het jaar durven opstapelen zachtjes loskomen. De Dual Action Scrub en de Exfoliation Accelerator zijn dus vooral producten die je thuis gebruikt. Interesse? Je kunt ze snel en efficiënt bestellen in onze webshop!

Om je huid blijvend die gewilde after summer glow te geven, is het vervolgens cruciaal om consistent de juiste producten te blijven gebruiken. Wat wij bij The Face Clinic aanraden? Onze drie favoriete producten die het pigment behandelen zijn

Deze producten gaan de strijd aan met bestaand pigment maar verhelderen en corrigeren ook je huid, waardoor hij er weer egaal en stralend uitziet. Ook na de zomer!

Neem gerust contact op!

Heb je tijdens de zomer zichtbare pigmentvlekjes gekregen op je gelaat, je handen, je decolleté of elders? Dan verhelpen wij deze graag voor jou. Maak dus gerust een vrijblijvende afspraak met onze specialisten, zodat we samen met jou kunnen overlopen wat precies nodig is. Je bent altijd welkom. Alvast tot dan!


Contacteer ons

dr@thefaceclinic.be
+32 11 82 61 70
Stationsstraat 295
3920 Lommel