Blogs

Terug naar overzicht

Interview Dr. Gert Jeunen voor Nina (HLN)

neuscorrectie-gert-jeunen.jpg

Recent werd ik gevraagd voor een interview door HLN.be – Nina over de populariteit van neuscorrecties.

Vanwaar de populariteit van neuscorrecties?

Kno-arts, esthetisch gelaats- en halschirurg Gert Jeunen: “Gemiddeld voeren wij zo'n 120 rhinoplasties per jaar uit. Het is dus een populaire ingreep. Het gebeurt regelmatig dat patiënten foto’s van celebs meebrengen. Populairst zijn Jennifer Lawrence, Kim Kardashian en Kylie Jenner. De jongste generatie patiënten, tussen de 18 en 25 jaar, gebruikt steeds meer Instagramfilters. Al vind ik dat handig, omdat ik zo weet wat ze mooi vinden. Wel verwittig ik iedereen dat een neus uniek is en we nooit een neus van iemand anders kunnen kopiëren.”

“Je moet rekening houden met verschillende types van weefsel: huid, kraakbeen, bot en slijmvlies. Bovendien is het resultaat niet te camoufleren, zoals bij een buik- of borstcorrectie.”

Waar moet je op letten?

Kno-arts Gert Jeunen: “Een rhinoplastie is altijd ‘maatwerk’ en de ingreep wordt voorbereid door ‘3D morphing’ toe te passen. Er worden gestandaardiseerde foto’s genomen van elke patiënt en deze beelden worden digitaal bewerkt, in aanwezigheid van de patiënt, zodat die feedback kan geven. Ik vind natuurlijke resultaten met aandacht voor balans met de rest van het aangezicht cruciaal.”

Bron: https://www.hln.be/nina/ik-wilde-het-zo-graag-je-denkt-niet-aan-wat-kan-mislopen-4-vlamingen-over-waarom-ze-hun-neus-lieten-corrigeren~adcd3765

Contacteer ons

dr@thefaceclinic.be
+32 11 82 61 70
Stationsstraat 295
3920 Lommel